Jenkkiautokorjaamo Auto-Haapanen Oy

Auton huolto rahoituksella

Auto-Haapanen tarjoaa mahdollisuuden maksaa auton huolto edullisella rahoituspalvelulla - saat tehtyä autosi suuretkin huollot heti kun autosi sitä tarvitsee, ja voit maksaa huollon kätevästi myöhemmin. Rahoituksen ja auton huollon osamaksulla tarjoaa rahoituskumppanimme Innovoice. Saat haettua rahoitusta nopeasti lomakkeella, ja saat alustavan luottopäätöksen saman tien.

Corvette C2  – Sting Ray

 

Corvette C2 – lempinimeltään Sting Ray -mallia valmistettiin vuosina 1963-1967. Aiemmat “small-block” eli pikkulohko-moottorit olivat käytössä ensimmäisissä sukupolvissa, ja Corvette C2 kiihtyi niillä aiempaa nopeammin koska auto oli hieman kevyempi. Vuonna 1965 esiteltiin kuuluisia Big Block- eli isolohko-moottori joka tuotti jo 425 hevosvoimaa. C2 -sukupolven Corvettet oli varustettu joko 3- tai 4-vaihteisella manuaalivaihteistolla, tai 2-vaihteisella PowerGlide -automaatilla.

 

C2-sukupolven Corvettejen moottorivaihtoehdot alkoivat 327cid eli 5,4 -litraisesta pikkulohko-V8:sta ja päättyivät aina 427cid eli 7,0 -litraiseen isolohko-V8:iin. Corvette C2 -sukupolvessa oli ensimämistä kertaa luukkulamput, jotka säilyivät Corvetten tunnuspiirteenä aina C6 -sukupolveen saakka

Sting Ray -muotoilu

Lasikuituvahvisteisesta muovista valmistettu Sting Ray -kori juontaa juurensa Q-Corvette -konseptiin ja Bill Mitchelin muotoilemaan Corvette Stingray Racer -kilpa-autoon. Lasikuitukorin uudelleenmuotoilun yhteydessä sen teräksistä tukirakennetta vahvistettiin merkittävästi. Vastaavasti lasikuitukorin paksuutta vähennettiin, jolloin lopputulos oli edellistä sukupolvea kevyempi mutta silti yhtä vahva. Jos C2 Corvetten korissa on halkeamia tai vaurioita, voit kysyä meiltä lasikuitukorin korjausta – emme tee itse lasikuitukorien korjaustöitä mutta yhteistyökumppaniemme kautta korityöt onnistuvat mutkattomasti.

 

Vuoden 1963 kaksiosainen takalasi (split-window) jäi sen ainoaksi valmistusvuodeksi – tästä syystä vuoden 1963 split windot -mallit ovat erittäin harvinaisia ja arvokkaita. Muitakin muotoilumuutoksia / faceliftejä tehtiin C2 Corvetteen valmistuksen aikana, ja niistä tietävät voivatkin tunnistaa valmistusvuoden yhdellä vilkaisulla.

C2 Corvetten moottorit

 

V8 327cid

Vuosien 1963-1964 ainoa moottorivaihtoehto oli V8 327cid, eli 5,4-litrainen pikkulohko. Siitä oli kuitenkin useita eri tehovaihtoehtoja, alkaen 250 hevosvoimaisesta Carter WCFB -kaasuttimella varustetusta perusmallista, päättyen 300-340 -hevosvoimaisista kaasutinmalleihin. Suurempitehoisissa malleissa käytettiin 4-kurkkuista Carter AFB -kaasutinta, suurempia imuventtiileitä sekä avarampaa imusarjaa.

 

Rochester -ruiskuversiosta irtosi mallin esittelyn yhteydessä 360 hevosvoimaa.

Valmistusvuosien saatossa erittäin luotettava 327cid pikkulohko päivittyi siten, että vuonna 1965 suuritehoisin kaasutinmalli oli 365 hevosvoiman tehoinen, ja ruiskuversio oli 375 -hevosvoimainen.

 

V8 396cid – ensimmäinen isolohko

Vuonna 1965 esiteltiin ensimmäinen isolohkomoottori, 396cid eli 6,5 -litrainen big block -moottori. Sitä valmistettiin vain yhtenä vuotena, ja se tuotti 425 hevosvoimaa. Koska kaasuttimella varustettu isolohko oli edullisempi ja tehokkaampi kuin Rochester -polttoaineenruiskutuksella varustettu pikkulohko, vuosi 1965 jäi viimeiseksi Corvetten ruiskumoottorilla varustetuksi vuosimalliksi. Seuraavan kerran ruisku nähtiinkin Corvetten tuotantomoottoreissa vasta 18 vuotta myöhemmin.

 

V8 427cid – 7,0 -litrainen big block

Vuodesta 1966 alkaen Corvetten suosituin moottori oli legendaarinen 427cid eli 7,0 -litrainen isolohko. Sen tehovaihtoehdot olivat aluksi 390hp tai 425hp, joista jälkimmäisessä oli suuremmat imuventtiilit, korkeampi puristussuhde ja nelikurkkuinen Holleyn kaasutin. 425-hevosvoimainen versio oli saman tehoinen kuin edellisen mallivuoden pienempi 396cid -moottori, mutta se vääntömomentti oli suurempi, 624nm.

 

Viimeisen vuosimallin eli vuoden 1967 Corvette C2 oli saatavilla Tri-Power -kaasutinjärjestelmällä, jossa oli kolme kappaletta Rochesterin valmistamia 2-kurkkuisia kaasuttimia. Tri-Power -kaasutinjärjestelmällä tehovaihtoehdot olivat 400 ja 435 hevosvoimaa.

Corvetten Tri-Power -kaasuttimet ovat hyvin tunnettuja lämpöongelmistaan. Mikäli C2 Corvette käynnistyy huonosti kun moottori on kuuma ja seissyt hetken, tai kaasuttimet tulvivat sammutuksen jälkeen – kysy meiltä ratkaisua lämpöongelmiin.

 

 

Voimansiirto ja ohjaus

 

2-vaihteinen PowerGlide -automaatti jatkoi hienovaraista kehitystään C2-sukupolven aikana, mutta urheiluautolle tyypillisesti, jopa jenkeissä 3- ja 4-vaihteiset manuaalivaihteistot olivat suosittuja Corvettessa.

 

3-vaihteinen Saginaw -laatikko, samoin kuin 4-vaihteiset GM Muncie ja BorgWarner ovat luotettavia ja kestäviä vaihteistoja, jotka harvoin vaativat erityisen suuria huoltoja. Vaihteistoöljyt on syytä vaihtaa useammin, jos autolla on enemmän ajoa tai sitä käytetään esimerkiksi moottoriradalla, jolloin öljyt lämpenevät enemmän ja esimerkiksi öljyn vaahtoaminen saattaa aikaistaa vaihtotarvetta.

 

C2 Corvetteen on saatavilla ja sovitettavissa lukuisia erilaisia vaihteistoja, mm. moderneja 5-vaihteisia vaihteistoja, jotka kestävät suuria tehoja, parantavat kiihtyvyyttä ja pienentävät overdriven kautta polttoaineen kulutusta. Vaihdetaanko vaihteisto?

 

Corvetten ohjaus C2 -sukupolvessa on toteutettu edelleen ohjaussimpukan avulla. Tyypilliset ohjauksen ongelmat ovat turhan suuri tyhjä kohta ohjauksen keskellä, jolloin ohjaus on syytä korjata esimerkiksi vaihtamalla ohjaussimpukka tai päivittämällä ohjausvaihde moderniin hammastankoon.

 

Corvette C2:n jarrujärjestelmä

 

Vuoden 1963-1965 Corvetten jarrut ovat rumpujarrut, jotka ovat sinänsä luotettavat ja toimivat, mutta varsin heikkotehoiset.

 

Vuonna 1965 Corvetteen esiteltiin levyjarrut sekä etu- että taka-akselille. Vaikka rumpujarrut säilyivät mallistossa, käytännössä kaikissa 1965 vuoden Corvetteissa on jo levyjarrut joka nurkassa. Ne ovat luotettavat, säätövapaat ja jarruteho on merkittävästi suurempi kuin rumpujarruissa.

 

Toisen sukupolven ensimmäisten mallien jarrut kannattaa päivittää levyjarruiksi, ellei kyse oli täysin alkuperäiskuntoisesta museoautosta. Myös museoautoihin voi tehdä parannuksia turvallisuuslaitteisiin – kysy jarrupäivitys Auto Haapaselta

 

USA-autojen korjaamo - palvelut

Ota yhteyttä!

Auto-Haapanen Oy

USA-autokorjaamo, Kaarina

Formaalintie 6
20780 KAARINA

Puh. 02 243 1620
Puh. 045 8448 655

autohaapanen@auto-haapanen.fi
www.auto-haapanen.fi

Y-tunnus: 24303292

Tiedustele aikaa autohuollolle tai kysy lisää palveluistamme!

Yhteydenotto

Share This