Jenkkiautokorjaamo Auto-Haapanen Oy

Auton talvihuolto: Jäähdytysjärjestelmän puhdistus ja pakkasnesteiden vaihto

Auton jäähdytysjärjestelmän puhtaus, tiiveys ja jäähdytysnesteen kunto ovat tärkeitä tekijöitä auton jäähdytyksen ja lämmityksen moitteettoman toiminnan kannalta. Auto-Haapasella auton kausihuollossa tarkastetaan aina jäähdytysnesteet: onko jäähdytysnesteen pakkaskestävyys riittävä, ovatko jäähdytysnesteet puhtaat, ja onko nesteen määrä vähentynyt järjestelmässä, ts. onko jäähdytysjärjestelmässä vuotoja.

Auton lämmityslaitteen huolto

Auton oman lämmityslaitteen tehoon vaikuttaa lähinnä lämmitysjärjestelmän puhtaus sekä jäähdytysnesteiden kunto. Myös jumittava termostaatti voi aiheuttaa sen, että moottori ei lämpene riittävästi, joka vaikuttaa selvästi myös lämmityslaitteen tehoon.

Auton oma sisätilan lämmityslaite toimii samalla jäähdytysnesteellä kuin moottori, joten lohko- tai letkulämmitin nostaa sisätilan lämmittimen tehoa merkittävästi heti käynnistyksestä. Se auttaa myös automaatti-ilmastointia puhaltamaan sisätilaan oikean määrän ilmaa, että lasit pysyvät huurteettomina eikä auton sisään tule talvella niin suurta vedon tunnetta.

Auto-Haapasen kausihuollossa talven alla tarkastetaan jäähdytysnesteen pakkasenkesto, ja tarvittaessa vaihdetaan jäähdytysneste auton huolto-ohjelman mukaisesti. Jäähdytysnesteen vaihdon yhteydessä voidaan suorittaa myös jäähdytyskierron puhdistus erillisellä pesuaineella. Puhdistus lisää talvikäytössä tärkeää lämmityslaitteen tehoa, koska moottorin tuottama lämpö välittyy paremmin auton lämmityskennoon. Vastaavasti kesäkäytössä syylärin jäähdytysteho kasvaa.

Auton lämmityksen sisätilan kenno vaurioituu helposti, mikäli jäähdytysjärjestelmä ei ole puhdas, ja jäähdytysnesteen korroosionestotaso riittävän hyvä. Sisätilan lämmityksen kenno voi korroosion myötä jopa tukkeutua, jolloin sen lämmitysteho heikkenee. Pahimmillaan kennoon voi tulla hitaasti vuotava reikä tai halkeama. Joissain autoissa lämmityksen kenno on helppo vaihtaa, ja vastaavasti joissain automalleissa kennon vaihtaminen on erittäin suuri työ.

Jäähdytysnesteiden vaihto

Jäähdytysnesteet tulee vaihtaa aina saman tyyppiseen jäähdytysnesteeseen, kuin jäähdytysjärjestelmässä on ollut aikaisemmin. Tällöin vältytään mahdollisilta ongelmilta kahden erityyppisen jäähdytysnesteen sekoittumisessa, joka pahimmillaan voi aiheuttaa tukoksia jäähdytysjärjestelmään.

Jäähdytysneste tulee myös aina kierrättää asiaankuuluvasti. Tyypillinen jäähdytysnesteen määrä auton jäähdytysjärjestelmä on muutamasta litrasta jopa yli kymmeneen litraan, joten lähes aina jäähdytysnesteen vaihtaminen on järkevää teettää kausihuollon yhteydessä talvea vasten autokorjaamossa.

Auto-Haapanen käyttää kausihuollossa laadukkaita jäähdytysnesteitä, jotka ovat auton jäähdytysjärjestelmän kanssa varmasti yhteensopivia. Vanha jäähdytysneste kierrätetään meillä asianmukaisesti, eikä sinun tarvitse huolehtia enää kylmästä tai ylikuumentuvasta autosta.

USA-autojen korjaamo - palvelut

Ota yhteyttä!

Auto-Haapanen Oy

USA-autokorjaamo, Kaarina

Formaalintie 6
20780 KAARINA

Puh. 02 243 1620
Puh. 045 8448 655

autohaapanen@auto-haapanen.fi
www.auto-haapanen.fi

Y-tunnus: 24303292

Tiedustele aikaa autohuollolle tai kysy lisää palveluistamme!

Yhteydenotto

Share This